L’oli de la Solana de Coll-Bas és fruit de l’Esforç. L’esforç de la feina del dia a dia al camp, però també és l’esforç que vaig fer al seu dia per aprendre la professió més digne i agraïda que hi ha, la de ser pagès, i l’esforç que van fer els meus professors per ensenyar-me .

El professor d’FP-1, en Goio Garcia em diu:
A l’Escola es pretenia que des de l’experiència dels pares en l’entorn de la pròpia explotació i l’intercanvi amb els companys i explotacions d’àmbits diferents, i l’ensenyament reglat, assolir una bona preparació professional i humana sòlida que fos útil pel futur dels alumnes i de les seves empreses.

El professor d’FP-2, en Miquel Rusiñol Tarrés em diu:
A la nostra escola intentàvem que fossin treballadors, bons professionals, però per sobre de tot això, que fossin bones persones, honestes, autentiques, alegres, inquietes i emprenedores, …. I penso que ho vam aconseguir.

A més, una formació contínua, amb cursets i xerrades que ens posen al dia de les novetats i nous coneixements, ajuden a fer un producte de millor qualitat.

L’oli de la Solana de Coll-bas també és l’Amor. l’amor que posa el meu pare en totes les tasques i treballs que fa a la terra, l’amor que hi posa a les plantes des de que les planta fins que en recull els seus fruits, i l’amor que ell m’ha transmès a mi perquè jo estimi la terra tant com l’estima ell.

I també és l’amor que posa la meva Sra. quan necessito la seva col·laboració i ajuda.

L’oli de la Solana de Coll-Bas també és la Passió. La passió, l’interès, l’admiració per aquest arbre , l’olivera , que dels seus fruits en surt aquest suc anomenat oli.

Per tot això, amb l’ajuda del meu treball, fan que aquest oli, per mi, sigui el millor del món
Gràcies a tots per fer-lo possible.